Jacky Morel is overleden. Hij was vooral bekend als de bode Hilaire Baconfoy in “De Collega’s” (op bovenstaande foto met Jenny Tanghe). Zelfs in die andere succesreeks “F.C.De Kampioenen” maakt hij op een bepaald moment (in 1996) nog eens een verschijning als Baconfoy. Morel is 88 jaar geworden.

Hij is overleden in Ukkel, want net als Baconfoy woonde hij het grootste deel van zijn leven in Brussel, maar hij is wel geboren in Gent! Na een passage in de KVS, was hij het grootste deel van zijn carrière verbonden aan het toenmalige dramatisch gezelschap van de NIR/BRT. Hij werkte er voornamelijk mee aan hoorspelen, zoals God Pomerantz, maar acteerde er vanaf 1959 ook in verscheidene tv-films en -series, waarbij hij vooral faam verwierf om zijn rol als gangwachter Hilaire Baconfoy in De Collega’s. Daarna maakte hij, net zoals de meeste van zijn “collega’s”, opnieuw zijn opwachting als postbode Harry Stoffels in “Het Pleintje”. Op 65-jarige leeftijd ging Morel met pensioen, waarna hij uit het publieke leven verdween. Toen de VRT tijdens de corona-lockdown “Wij, Heren van Zichem” nog eens heruitzond, konden we hem als jonge acteur aan het werk zien als Fons Coene. Hij speelde in die tijd ook in veel van die populaire jeugdseries als “Kapitein Zeppos”, “Johan en de Alverman” of “Axel Nort”. (Wikipedia)

2 gedachtes over “Jacky Morel (1932-2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.