Er zijn vandaag een aantal verjaardagen waarover ik het elders reeds uitgebreid heb. In 1955 nam Carl Perkins “Blue suede shoes” op b.v., maar daarover heb ik het n.a.v. het ongeval dat maakte dat zijn versie in de schaduw van die van Elvis Presley bleef staan. En in 1975 werd bekend gemaakt dat Ron Wood voortaan deel zal uitmaken van The Rolling Stones. Daarover heb ik het n.a.v. zijn verjaardag. En in 1980 tenslotte ging “Raging bull” in première, de film van Martin Scorsese met Robert de Niro in de rol van bokser Jake La Motta. Maar daarover en over andere boksfilms heb ik het dan weer met Freddy De Kerpel. Daarom concentreer ik me vandaag op het feit dat het zestig jaar geleden is dat Frank Sinatra voor het eerst opnames heeft gemaakt voor zijn eigen label, Reprise. Het betrof de elpee “Ring-a-Ding-Ding!”.

Ring-a-Ding-Ding! is the inaugural record on Sinatra’s Reprise label and, as the initial concept was “an album without ballads”, it included only uptempo swing numbers. The arrangements were made by Johnny Mandel (later composer of the M.A.S.H.-soundtrack), who also directed the orchestra, besides Felix Slatkin.

The title track was written specifically for Sinatra by Sammy Cahn and Jimmy Van Heusen. The song “Have You Met Miss Jones?” was recorded for the album, though left off the final track listing. Ring-a-Ding-Ding! reached No. 4; it was given favorable reviews by Stereo Review, and, although a similar album (Sinatra’s Swingin’ Session!!!) was released by Capitol a mere two months prior, Ring-A-Ding-Ding! managed to maintain a 35-week stay on the charts. In the UK, the album reached No. 8 and stayed for 9 weeks on the chart.

The album was remastered and reissued by Concord Records on June 7, 2011, to mark its 50th Anniversary. The newest CD (including a few outtakes, a.o. “Have You Met Miss Jones?”) is an improvement on earlier releases as the original reverberation effect on Sinatra’s voice has been decreased for a more natural sound. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.