Zoals iedereen uit haar naam kan afleiden is Elena Vassilieva… een Française, jawel. Ze studeerde biologie, maar daarnaast nam ze ook zanglessen bij Régine Crespin en Elisabeth Schwarzkopf. Toch kan ze haar Russische afkomst niet verloochenen, want op donderdag 15 december bracht ze in de Gele Zaal “Silentium” van Elena Firsova op tekst van de bekende dichter Osip Mandelstam. Ze werd daarbij begeleid door haar landgenoten van het Quatuor Danel, dat nog twee Russische strijkkwartetten bracht, namelijk het vijftiende van Sjostakovitsj (dat soms als zijn eigen requiem wordt aanzien) en het eerste van Alexander Raskatov, overigens in opdracht van het Quatuor en de Gele Zaal gecomponeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.