Thomas Pidcock (foto Cs-wolves via Wikipedia) was de beste op het lastige modderparcours van Gavere. De jonge Brit (21) reed een dijk van een cross en liet op 3 ronden van het einde metgezel Van der Poel ter plekke. Voor Pidcock was het zijn eerste zege in een klassementscross bij de profs. (Sporza)

Thomas Pidcock (Leeds30 juli 1999) werd in 2016 Europees kampioen veldrijden bij de junioren. Drie maanden later werd hij tevens wereldkampioen in het Luxemburgse Belvaux. Hij klopte er met ruime voorsprong zijn twee landgenoten Dan Tulett en Ben Turner. In het daaropvolgende seizoen 2017-2018 maakte Pidcock de overstap naar de beloften. In zijn eerste seizoen in deze leeftijdscategorie won hij tien wedstrijden, tevens het eindklassement van de Wereldbeker en kroonde zich tot nationaal kampioen.

Ook op de weg is Pidcock succesvol. Zo won hij in 2017 Le Pavé de Roubaix, de juniorenversie van Parijs-Roubaix. In september van dat jaar werd hij ook nog wereldkampioen tijdrijden. In 2019 won hij voor de eerste keer een zware rittenkoers met veel hoogtemeters, de Tour Alsace. Twee weken later startte hij als een van de favorieten voor de eindwinst in de Tour de l’Avenir maar hij kwam in de zesde rit zwaar ten val in een afdaling bij hevige regen en moest opgeven. (Wikipedia)

Na de lockdown heeft hij in 2020 niet enkel de vierde en de zevende rit van de Giro Ciclistico d’Italia (vroeger beter bekend als de Baby Giro) gewonnen, maar ook de slotetappe op de Mortirolo. De 21-jarige Brit van Trinity werd uiteraard ook eindwinnaar.

Daarna is hij de tweede wereldkampioen e-mountainbike geworden (vorig jaar werd het eerste WK gewonnen door de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly). De jonge Brit haalde het op de modderige omloop van Leogang (Oostenrijk) voor de Fransman Jerome Gilloux en de Deen Simon Andreassen. Sven Nys maakte op het kampioenschap zijn (tijdelijke) comeback als renner. Hij werd 19de. (Sporza)

Tom Pidcock claimed his second world title in just a matter of days at the UCI Mountain Bike World Championships, winning the U23 men’s cross country race with a convincing performance. The future Ineos Grenadiers rider won the E-MTB race earlier at the Championships in Austria. Pidcock won the race 1:52 ahead of Christopher Blevins (United States), with Joel Roth (Switzerland) completing the podium. “It’s super nice to finish on a high, and to end the season like that,” Pidcock said after his win. “People said I could have raced in the elite race this weekend, but I wanted to end my time as an under-23 on a high and I don’t need to look back now, I can just move up to the elites.” (Cyclingnews)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.