Op 15 december 1990 stond in de Beverly Hills Presbyterian Church Rod Stewart voor het altaar samen met het 21-jarige Nieuw-Zeelandse fotomodel Rachel Hunter (foto Pinterest).

De meest opgemerkte gasten op het huwelijksfeest waren deze keer The Exiles, het voetbalteam dat Rod in Los Angeles heeft opgericht, en waarbij hij zelf centrale verdediger speelt. Want of men nu van voetbal houdt of niet, men zal moeten toegeven dat Stewart hierdoor toch minder wereldvreemd is dan andere popvedetten. Of, zoals hij zelf zegt in Dag Allemaal: “Ik heb méér dan veel van mijn collega’s, nog altijd contact met het ‘normale’ leven. Ik heb goeie vrienden die niets met muziek te maken hebben en die niet wereldberoemd zijn. Ik heb het niet nodig me te vermommen om in de pub een pint te gaan drinken. Dat laat ik met graagte aan Prince en Michael Jackson over (lacht).”
Over het huwelijk zelf zegt Rod Stewart in The Hamilton Spectator van 1 september 2015: “I married Rachel when she was too young. I should have known better. She was living in my shadow, she hadn’t done enough growing, it just took her a few years to admit it, it was seriously heartbreaking.”
Model Rachel met Rod when she was just 21 and he was 45, an age gap of 24 years, and they had children Renee and Liam together before eventually divorcing in November 2006, seven years after their initial split.
The pair’s separation came shortly before Rod had a two-week run of concerts and he spent each night expecting her to turn up for the shows. He admitted: “I kept looking at the side of the stage hoping she’d come to a show and she never did.”
Als ik me niet vergis, was het ook op haar dat hij een allusie maakte tijdens zijn “unplugged” concert voor MTV, toen hij met Ron Wood herinneringen ophaalde aan vroeger (“my wife wasn’t even born then!”). Mede door de drank werd hij toen een beetje sentimenteel en als hij “Have I told you lately that I love you” zong, vloeide er dan ook een traantje…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.