In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen…

De een van de ander is opnieuw een uitstekende Philip Kerr over de Duitse ex-politieman en detective Bernie Gunther! Deze keer speelt het verhaal zich voornamelijk af na de Tweede Wereldoorlog. München, 1949, tijdens de bezetting door de geallieerden: na de dood van zijn vrouw vestigt Bernie Gunther zich als privédetective in die stad. Hij krijgt al vlug opdrachten die te maken hebben met het opsporen van voortvluchtige ex-nazi’s. Zo krijgt hij de opdracht om de man van mevrouw Britta Warzok (een gezochte ex-nazi) op te sporen i.v.m. een “echtscheidingszaak”. Al vlug raakt hij verwikkeld in een ingewikkeld en uiterst gevaarlijk netwerk van ex-nazi’s die elkaar naar Argentinië proberen te helpen vluchten, joden die op ex-nazi’s jagen om ze te vermoorden en geallieerde machten die eveneens op ex-nazi’s jagen… Een heel goed uitgewerkte en spannende plot houdt de lezer meer dan 300 bladzijden bezig. Philip Kerr verpakt deze plot in een historische contact, waarover hij zich uitstekend gedocumenteerd heeft. Met andere woorden, dit is niet zomaar een misdaadverhaal maar het brengt de lezer ook nog een en ander bij over deze boeiende en verwarrende periode. Een absolute aanrader!

Fons Mariën, 28/02/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.