Ik heb reeds eerder geschreven dat, kort na de cyclus in onze eigen “De Vlam” in Temse, ik uitgenodigd werd om mijn voordrachtencyclus over “Muziek en Maatschappij” nog eens over te doen in Gent, meer bepaald in Elcker-Ik. En het mocht “in de grote stad” wel “iets meer zijn”. Daarom deed ik ook een beroep op diverse sprekers per genre. En zo is het vandaag precies veertig jaar geleden dat ik voor de avond over jazz een beroep kon doen op niemand minder dan Dirk Van Damme (foto YouTube).

Op dat moment was Dirk, die pedagogische wetenschappen had gestudeerd aan de Universiteit van Gent, nog gewoon werkzaam in Elcker-Ik zelf, maar nadat hij in 1989 zijn doctoraat had behaald, werd hij in 1995 professor in Gent, gevolgd door een bijkomende lesopdracht aan de Vrije Universiteit van Brussel tussen 2001 en 2008. Tussen 2001 en 2008 was Van Damme ook gast-prof aan de Seton Hall University in New Jersey. Tussen 2000 en 2003 was hij adviseur van de Vlaamse Gemeenschap in zake onderwijs en CEO van de Vlaamse Interuniversitaire Raad tot hij in 2003 gedelegeerd bestuurde van het Gemeenschapsonderwijs (GO) werd. Van 2004 tot 2008 was hij kabinetschef van de minister van Onderwijs Frank Vandenbroecke. Sinds 2008 is Van Damme diensthoofd van het Centre for Educational Research and Innovation van de OESO.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.