In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen…

“De barst in België… is er altijd al geweest”. Met deze ondertitel is het duidelijk wat dit boek inhoudt: een beknopte geschiedenis van België sinds 1830 tot de ellenlange regeringsvorming van 2010-2011. Met als rode draad de relaties tussen Vlamingen en Franstaligen, dus de communautaire kwesties, met de taalwetgevingen, de Frontbeweging, de collaboratie, Leuven Vlaams, het Egmontakkoord, de verschillende fases van de staatshervorming. Auteur is de ervaren Jos Bouveroux (foto YouTube), ex-hoofdredacteur van het VRT-radionieuws en vooral ook een Vlaams-nationalist. Want het is duidelijk dat dit boek geschreven is vanuit een Vlaams-nationale bril. Toch boeiend.

Fons Mariën, 22/12/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.