Het is vandaag vijftig jaar geleden dat de Duitse wielrenner Kurt Nitschke is overleden.

Op de Wielersite is het niemand minder dan Romain Maes die een bijdrage aan hem wijdt: “Kurt Nitschke was een getalenteerd renner die zijn geluk in België kwam zoeken en zich te Brugge kwam vestigen. Door zijn rijzige gestalte en sympathiek karakter maakte hij zich een loopbaan in het plaatselijke circuit van de kermiskoersen en was meestal te vinden tussen de 10de en de 15de plaats. Hij werd goed bevriend met Romain Maes en Sylveer Maes en maakte met hen vele trainingsritten. Op de plaatselijke velodrooms kon hij ook goed zijn mannetje staat en als ‘exoot’ was hij zeer in trek. Na zijn 4de plaats in Berlijn – Cottbus – Berlijn van 1934 bedankte hij Romain en Sylveer openlijk in de Duitse pers.”

Nog opvallend: op diezelfde pagina staat ook de foto die ik hierboven heb afgebeeld. Daar staat op: équipe allemande. Zoiets wil meestal zeggen: “in de Ronde van Frankrijk”, maar op de Wielersite is daarvan niks terug te vinden. Gelukkig heb ik het wel teruggevonden op de Engelstalige Wikipedia (het betreft de Tour van 1931), maar helaas is dat dan wel het enige wat daar is terug te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.