De Amerikaanse actrice Connie Booth viert vandaag vermoedelijk haar tachtigste verjaardag. Als ik het over haar huwelijk met John Cleese heb, vermeld ik nog 1944 als geboortedatum, omdat ik mij toen op Wikipedia baseerde. Op de Internet Movie Database en andere Amerikaanse websites gaat men er wel van uit dat ze in 1940 is geboren. Bovendien is mijn stelregel: in geval van twee geboortedata, neem de oudste! De reden waarom ligt voor de hand…

Constance Booth werd geboren in Indianapolis, maar maakte haar debuut op de Britse televisie in 1968 (*). Zij trad met name op in de televisieserie Monty Python’s Flying Circus. Zo leerde ze John Cleese kennen, waarmee ze nog datzelfde jaar is getrouwd. Samen schreven ze de televisieserie Fawlty Towers (dus let op: in de serie is Prunella Scales de echtgenote van Cleese, maar in de realiteit was dat dus het dienstertje Polly). Ze scheidden in 1978, terwijl ze nog aan het werken waren aan de tweede reeks van Fawlty Towers. Ze hebben één kind, Cynthia Cleese (geboren 1971).
Connie Booth acteerde daarna in verschillende rollen op de Britse televisie, soms gebruikmakend van haar vermogen met Amerikaans accent te spreken, onder wie Mrs.Errol in de BBC-bewerking van Little Lord Fauntleroy en Miss March in een vertolking van Edith Whartons The Buccaneers. In 1995 heeft ze een punt gezet achter het acteren en werkte ze als psychotherapeut in Londen.

(*) Wanneer en waarom ze naar Groot-Brittannië is uitgeweken, heb ik niet kunnen terugvinden.

Een gedachte over “Connie Booth wordt tachtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.