Temse is al sinds de 19de eeuw tegelijk een typische Scheldegemeente (gericht op ééndagstoerisme) en een geïndustrialiseerde gemeente. Wat dat laatste betreft: 150 jaar is Temse gedomineerd door grote industrieën: de Boelwerf en 6 textielondernemingen. Daarvan blijft sinds de jaren ‘90 niets meer over. Temse is een geïndustrialiseerde gemeente gebleven, maar met een ander profiel: de industriezones TTS en De Zaat omvatten 265 bedrijven, die samen 6.000 mensen tewerkstellen. Onder dat rijke potentieel bevinden zich verscheidene bedrijven met wereldfaam. Drie daarvan heb ik in deze rubriek al aan bod laten komen: De Meyer (De Zaat), Hubert De Backer (TTS) en Kurve Lichttechiek Waasland(De Zaat). Onlangs is daar een curiosum bijgekomen: Bilfinger Industrietechnik. Het heeft meteen zijn visitekaartje getoond: het werkt mee aan de nieuwe productievestiging van Pfizer in Puurs, waar het Covid-19 vaccin wordt geproduceerd.

Bilfinger Industrietechnik Salzburg GmbH werd opgericht in 1955 en maakt sinds 2009 deel uit van de Bilfinger Group. Mede omwille van de centrale ligging en vlotte bereikbaarheid heeft de onderneming Temse gekozen als nieuwe sleutellocatie om de Belgische markt te voeden. Van daaruit wordt met belangrijke klanten samengewerkt, waaronder Pfizer, Novartis, Sanofi en Plasma Industries.

Met meer dan 500 kernmedewerkers over heel Europa ontwerpt, fabriceert en assembleert het bedrijf leidingen, systemen en apparatuur voor de biotechnologische en farmaceutische industrie. Met zijn dienstenaanbod bestrijkt het de volledige levenscyclus van de industriële vestiging, van het idee tot en met de installatie en opstart. In Temse zijn 15 werknemers aan de slag. Door de voorspelbare groei van de farmasector zal dat aantal al op korte termijn toenemen.

Bilfinger Industrietechnik Salzburg heeft klanten over de hele wereld. De voorbije jaren heeft het bedrijf procesapparatuur voor de biofarmaceutische industrie geleverd aan talrijke landen, ook China en andere Aziatische landen. Het heeft eigen vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en China, en regionale vestigingen in de USA, Zuid-Korea en Rusland.

Met zijn bewezen capaciteiten op het gebied van projectmanagement en gestructureerde methodologie is Bilfinger Industrietechnik Salzburg in staat om uitdagende grootschalige projecten te realiseren, ook binnen een strakke planning.

Het bedrijf bevindt zich in de industriezone De Zaat in een bedrijfsgebouw van Viamar Real Estate NV, vennootschap van de broers Philippe en Nicolas Van Robaeys, actief in de verhuur van bedrijfsvastgoed. Het gebouw (Krimperslaan 4B) wordt sinds vorige maand (en voor lange termijn) gehuurd door Bilfinger Industrietechnik Belgium als nieuwe hoofdzetel voor België met de bijhorende kantoren, magazijn en werkplaatsruimte.

Voor Temse in het algemeen en Viamar Real Estate in het bijzonder is het een referentie dat een prominente multinational als Bilfinger zich hier heeft gevestigd.

Luc De Ryck

Op de foto herkent men burgemeester Luc De Ryck met Kris Van Oppen en Philippe Van Robaeys, hoofdverantwoordelijken voor Bilfinger Industrietechnik resp. Viamar Real Estate.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.