Michael Vanthourenhout (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft zijn tweede klassementscross in een week tijd gewonnen. Na een spannende strijd tegen ploegmaat Iserbyt kwam hij in de Wereldbekerwedstrijd in Tabor triomferend over de streep. Van Aert maakte het podium compleet. (Sporza)

Michael Vanthourenhout (Brugge10 december 1993) is de broer van Dieter Vanthourenhout en een neef van Sven Vanthourenhout.

Michael Vanthourenhout reed bij de junioren bij Boxx, het opleidingsteam van Christoph Roodhooft. Vanaf 2012 reed hij voor BKCP-Powerplus. Hij had hier een contract tot eind 2017 en had de afspraak dat hij vanaf 2015 prof zou worden. In november 2013 verbrak hij echter zijn contract en tekende hij bij Sunweb-Napoleon Games, waarvoor hij vanaf 2014 zou rijden. Hier kreeg hij meteen een profcontract, maar hij zou het eerste half jaar nog wel bij de beloften blijven rijden.

Bij de beloften won Vanthourenhout op een zwaar parcours het EK 2013, voor Mathieu van der Poel – die een hele tijd alleen op kop reed – en Gianni Vermeersch. Op het WK in Hoogerheide moest hij dat seizoen enkel Wout Van Aert laten voorgaan. Een jaar later, in 2015, zou hij in Tábor wel wereldkampioen worden bij de beloften. In oktober 2014 behaalde Vanthourenhout in Ardooie zijn eerste profzege. (Wikipedia)

Na de corona-lockdown heeft hij de favorieten een neus gezet in de Superprestigecross in Merksplas. Vanthourenhout reed in de slotfase weg van Toon Aerts en Eli Iserbyt en pakte zo zijn allereerste overwinning in een klassementscross. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.