Het is vandaag 25 jaar geleden dat de Oostenrijks-Britse wielrenner Fred Krebs is overleden.

Fred Krebs werd geboren in Wenen, maar hij moet ergens in zijn jeugd naar Engeland (Cambridge) verhuisd zijn, want vanaf 1 januari 1950 verkreeg hij de Britse nationaliteit. Alleszins heeft hij zijn hele wielerloopbaan als Brit rond gemaakt.
Nadat hij in 1953 derde was geëindigd op het Britse kampioenschap voor amateurs (achter Ted Gerrard en Bernard Pusey) kreeg hij een jaar later een profcontract aangeboden bij de Hercules-ploeg. Nu werd hij tweede in het nationale kampioenschap, achter Fred Ilsley.
In 1955 werd hij geselecteerd voor de eerste nationale Britse ploeg voor de Ronde van Frankrijk, maar na zijn opgave in de elfde rit, werd er niks meer van hem vernomen. Ontgoocheld uit de competitie gestapt?

55 fred krebs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.