Morgen zal het al veertig jaar geleden zijn dat The Kinks optraden in Vorst-Nationaal. Op het internet heb ik enkel een affiche van een week eerder in München gevonden, maar ook in Vorst speelde de groep Nine Below Zero in het voorprogramma. Ik moet destijds dit optreden gerecenseerd hebben voor De Rode Vaan, maar ik heb het niet teruggevonden. Nochtans was het een belangrijk optreden, al was het maar omdat ik er tinnitus aan heb overgehouden. (*)

Tinnitus die me nu op dit eigenste moment nog altijd parten speelt. Maar het is enkel omdat ik het er nu over heb dat ik er nu ook op let, want anders heb ik daar gewoon mee leren leven. Ik verwijt The Kinks overigens niets, want het is vooral mijn eigen schuld: ik stond op de eerste rij, vlakbij de boxen. Het was zelfs zo dat ik zo door het lawaai werd overmand dat ik blijkbaar een slaperige indruk maakte (**), want Dave Davies stuurde een roadie of misschien eerder iemand van de security op mij af om mij aan te manen wat meer “animo” te tonen. Wat ik verder zeker nog moet vermelden, was dat buiten The Kinks zelf er nóg een poplegende op het podium stond: Rod Argent van The Zombies was op dat moment immers toetsenist bij The Kinks!

Ronny De Schepper

(*) Ik was die avond in gezelschap van Guido Hullebroeck. Pas vrij onlangs heb ik vernomen dat ook hij last heeft van tinnitus.

(**) Iets gelijkaardigs maakte ik later mee op het North Sea Jazz Festival bij een optreden van Jaco Pastorius. Dat was zo luid dat ik letterlijk “in slaap viel” (men zou eigenlijk eerder kunnen zeggen: “het bewustzijn verloor”). En wat nog straffer was: toen ik weer bijkwam, stelde ik vast dat ik niet de enige was. Zowat de hele rij “lag te slapen”. Of zij er tinnitus aan hebben overgehouden, weet ik uiteraard niet. Ikzelf hàd het al, bij mij kon het dus niet veel kwaad (alhoewel?).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.