Het is vandaag al 45 jaar geleden dat de Britse autocoureur Graham Hill is omgekomen in een vliegtuigongeluk.

Graham Hill werd twee keer wereldkampioen in de Formule 1 (1962 en 1968), waarbij hij vooral succesvol was in Monaco (1963, 1964, 1965, 1968 en 1969). Na zijn loopbaan als Formule 1-piloot stortte hij zich op het langere werk en in 1972 won hij de 24 uren van Le Mans.
Zijn zoon Damon werd ook wereldkampioen Formule 1 in 1996, waardoor zij tot hiertoe het enige vader & zoon-duo zijn die daarin zijn geslaagd. Hill’s grandson Josh, Damon’s son, also raced his way through the ranks till he retired from Formula Three in 2013 at the age of 22.
Op 29 november 1975, tijdens een terugkeer per vliegtuig van het Paul Ricard circuit in Frankrijk, waar Graham Hill met zijn team testwerk had uitgevoerd, verongelukte het Piper Aztec toestel dat hij zelf bestuurde, nadat hij had geprobeerd om in mistige toestanden te landen nabij de golfbaan in Arkley vlak bij Londen. Hierbij kwamen Hill en nog vijf andere leden van het Embassy Hill team, waaronder de veelbelovende jonge coureur Tony Brise, om het leven. Toen bleek dat Hill niet verzekerd was, werd zijn vrouw aansprakelijk gesteld door de erfgenamen van de andere slachtoffers. Hills nalatenschap ging vrijwel geheel op aan kosten en regelingen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.