Het is vandaag vijftien jaar geleden dat de Zuid-Afrikaanse operazanger Deon Van Der Walt werd doodgeschoten door zijn vader, die daarna zelfmoord pleegde. Van Der Walt was op dat moment 47 jaar. Het drama had te maken met het beheer van de wijnboerderij. Van Der Walt was het niet eens met de politiek van zijn vader en wilde hem de leiding ontnemen.

Deon van der Walt was counted amongst the leading lyric tenors of his day and performed at all the world’s major opera houses, including the Royal Opera House in London where in 1985 he made his debut as Almaviva in Rossini’s The Barber of Seville, La Scala in Milan, the Zurich Opera, the Liceu in Barcelona and the Metropolitan Opera in New York. He also performed at the Salzburg Festival, where he sang Belmonte in Mozart’s Abduction from the Seraglio and Ferrando in Così fan tutte under Riccardo Muti.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.