Vandaag is het al tien jaar geleden dat de Luxemburgse wielrenner Johnny Michely is overleden. Hij was de vader van Claude en ik vermeld hem hier vooral omdat op het internet geen enkele foto van Johnny is te vinden, daarom moet u het maar stellen met een foto van zijn zoon.

Net zoals zijn zoon was Johnny een uitstekend cyclocrosser (in 1969 en 1973 werd hij telkens kampioen van Luxemburg in deze discipline), maar in tegenstelling tot Claude, die in 1985 toch derde werd in het wereldkampioenschap, bleven de resultaten van vader Johnny beperkt tot het lokale niveau.
Daarnaast reed Johnny ook op de weg. Op een blog van een zekere Willy heb ik wat koersverslagen teruggevonden uit 1973, waarin Johnny voorkomt:
– In Martelange kwam de Luxemburger Nico Neyer winnen voor de Duitser Wilfried Krauss en volgde de eerste Belg Joseph Hensen als derde op 50” verder in de top5 nog 2 Luxemburgers, Norbert Fisher en John Michely.
– In Luxemburg te Dippach waar de G.P.Henri Kellen werd betwist werd het een triomf voor onze landgenoten die plaats 1t/m 4 innamen. De zege na 135km was voor Lucien Pratte die 29” voorsprong had op André Coppers, Joseph Hensen, Freddy Libouton, Robert Treis (Lux), Lucien Didier (Lux) en Johny Michely (Lux). Op 3’21” won Erny Kirchen (Lux) de spurt van de groep voor plaats acht.
– In Luxemburg te Esch-sur Alzette was er de G.P. Hubert Clément. De zege was na 177km voor John Michely die de Zweed Hardy Görgenssen, Robert Treis, de Duitser Peter Weibel en de Luxemburgse kampioen Lucien Didier achter zich liet.
– In Luxemburg was er te Dommeldange de Grote Prijs Peugeot. De zege was voor de Duitser Rudolf “Rudi” Michalsky die 3.00’58” deed over de 112,5km. De Zweed Roine Grünland werd tweede voor John Michely (Lux) onze landgenoot Joseph Hensen, Josef Weber (Duit) en nog een landgenoot Jean Cleppe.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.