Morgen zal het al een halve eeuw geleden zijn dat All Things Must Pass werd uitgebracht, het driedelige solo-album van George Harrison. Het was zijn derde solo album, na de filmmuziek Wonderwall music uit 1968 en het meer experimentele Electronic Sounds uit 1969, maar het was dus zijn eerste sinds het uiteenvallen van The Beatles. Vandaar dat het een driedubbel album werd, want het is vooral het resultaat van de frustraties waar George mee zat omdat zijn muziek (vooral door Paul McCartney) de laatste tijd werd geweigerd voor Beatle-albums. Toch staan er ook hits op zoals “My Sweet Lord” en “What Is Life”. Dit was het eerste album van een popartiest dat uit drie platen (zes kanten) bestaat. Het pas verschenen album Woodstock bestaat ook uit drie LP’s, maar dat is niet van één artiest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.