De BBC is gisteren begonnen met het heruitzenden van de sitcom “The Vicar of Dibley” vanaf de allereerste uitzending. Ik had tot nu toe gewoon af en toe eens een losse aflevering meegepikt, dus leek mij dit een uitstekend moment om de serie nu eens “serieus” te bekijken. En ik werd al meteen beloond voor mijn inspanning: op het einde kreeg ik deze fijne grap mee. Een nonnetje ligt in bad als er op de deur wordt geklopt. Ze vraagt: “Who’s there?” En het antwoord is: “The blind man!” Ze denkt: “Een blinde? Dan kan het geen kwaad. Kom maar binnen!” De man komt binnen en zegt: “Nice tits. Where can I put the blinds?”

The Vicar of Dibley is een Britse televisieserie bedacht door Richard CurtisRichard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als BlackadderThe Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a FuneralNotting Hill, Bridget Jones’ diary en The Boat that Rocked. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

“The Vicar of Dibley” is speciaal geschreven voor actrice Dawn French en werd uitgezonden tussen 1994 en 2013. De serie speelt in een fictief klein dorpje in Oxfordshire genaamd Dibley. Daar is voor het eerst een vrouwelijke predikant benoemd nadat in 1992 in de Anglicaanse Kerk voor het eerst vrouwen tot dit ambt werden toegelaten. Voor de buitenopnames werd het dorpje Turville genomen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.