De Antwerpse jeugdschrijfster Gerda Van Cleemput viert morgen haar 85ste verjaardag.

Zij was de eerste laureaat van de “oeuvre-prijs” voor jeugdliteratuur van de vzw Jacob Van Maerlant. Op dat moment was ze van beroep bibliothecaris. De jury loofde haar “geëngageerd bezig zijn in de rand van de Vlaamse jeugdliteratuur”. Een voorbeeld daarvan is “Niemand mag het weten”. In het gezin Stevens is Saartje bijna tien en ze kan nog steeds niet zwemmen. Ondanks het aandringen van juffrouw Lien, veinst Saartje steeds een of andere ziekte om aan de zwemlessen te ontsnappen. Tijdens de herfstvakantie gaat ze echter samen met haar beste vriend Frederik logeren bij Sim. Daar leert ze dan wel zwemmen in het kader van een wedstrijd voor “het gezin van het jaar”. En niet alleen haalt ze op die manier wél haar 25m-diploma, uiteraard winnen ze ook de wedstrijd, zij het ex-aequo met het gezin De Jonghe.

2 gedachtes over “Gerda Van Cleemput wordt 85…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.