In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom vissen wij er elke dag ééntje weer op…

In Bezonken rood schrijft Jeroen Brouwers over de pijnlijke herinneringen aan een deel van zijn kindertijd in de oorlogsjaren. Hij verbleef toen met zijn moeder en zusje in een Jappenkamp in Indonesië. De levensomstandigheden waren er onmenselijk lastig en de behandeling door de Japanse kampleiders was wreed. Aanleiding voor de herinneringen is het bericht van het overlijden van zijn moeder. Brouwers maakt indruk met een sterk autobiografisch en emotioneel geladen boek.

Fons Mariën, 18/10/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.