De Nederlandse (ex?-)wielrenner Nick Stöpler viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Méér dan als wielrenner ken ik (en wellicht ook de andere mensen) hem als co-commentator van vooral het baanwielrennen op Eurosport (foto Rob Duin via Wikipedia).

In 2006 begon Nick Stöpler (Arnhem22 november 1990) als junior serieus met wielrennen, en bleek dat hij talent had als baanwielrenner. Dat jaar en het daaropvolgende werd hij telkens aan de zijde van Michael Vingerling Nederlands kampioen junioren in de ploegkoers. Vanaf 2008 stapte hij over naar de categorie beloften, maar zijn nationale kampioenschappen reed hij bij de profs. Dit resulteerde in 2009 in een nationale titel in de ploegkoers. Samen met Vingerling hielden ze de duo’s Pim Ligthart/Jeff Vermeulen en Yoeri Havik/Barry Markus af. In 2010 was zijn grootste resultaat een 3de plaats in de wereldbeker van Melbourne samen met Peter Schep.

Op het Europees kampioenschap voor beloften 2011 te Anadia werd hij vice-kampioen in de puntenkoers, en samen met Yoeri Havik werd hij 3de tijdens de ploegkoers. Hierna zou hij Havik zijn vaste partner worden in de koppelkoers. Later dat seizoen wonnen ze b.v. de Zesdaagse van Brabant. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.