Op 22 november 1980 opende de Zwarte Komedie het nieuwe theaterzaaltje De Leguit in Antwerpen met “Omdat mensen belangrijk zijn”, een stuk van Bert Verhoye over “een ambitieus en later verbitterd Edegems politicus”, gespeeld door Max Schnur. Naast twee muzikanten (Chris Dries en Carl van Camp) was er nog slechts één andere acteur (een actrice eigenlijk want het was Mia Grijp).

Het mag duidelijk zijn wie met de “ambitieuze en later verbitterde Edegemse politicus” werd bedoeld, zeker omdat Max Schnur (Antwerpen17 december 1936 – aldaar, 26 februari 1995) er sprekend op leek. Al was Schnur voornamelijk bekend om zijn beperkte lengte (hij was slechts 1,60 meter) en was Leo Tindemans dat niet, dan droeg de kleine gestalte van Schnur toch bij om de verbetenheid van de buur van Albert De Coninck nog wat meer in de verf te zetten. Schnur overleed onverwacht op 58-jarige leeftijd. Leo Tindemans ging hem bijna tien jaar later achterna. Op bovenstaande foto is Max Schnur links te zien in een andere productie van de Zwarte Komedie, naast Chris Cauwenberghs. Aangezien Cauwenberghs (nu vooral bekend als Kabouter Lui) een enorme gestalte heeft, mag men ervan op aan dat Max op een verhoog heeft plaatsgenomen!

Ronny De Schepper

P.S. Leo Tindemans werd ook vereeuwigd door Raymond van het Groenewoud in “Vlaanderen Boven” als “de premier die soms naar huis gaat”. Voor alle duidelijkheid, de premier “die zijn smoeltje niet mee heeft” (uit “Je veux l’amour”) is partijgenoot Wilfried Martens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.