In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom vissen wij er elke dag ééntje weer op…

Schrijfster Anne Provoost schreef met “Beminde ongelovigen – Atheïstisch sermoen” een pamflet, waarin ze de grenzen tussen atheïsme en religiositeit onderzoekt. Meer en meer ziet ze zich geconfronteerd met extreme religie naast de gematigde religie. De auteur ontwerpt daarom een soort ‘religiometer’ van totaal ongelovig tot extreem gelovig (op een schaal van 0 tot 10). Anne Provoost ziet een verschuiving naar extremen (evangelisch creationisme, islamfundamentalisme) en roept atheïsten op daar over na te denken en te zien wat ze gemeen hebben met heel gematigde gelovigen.

Fons Mariën, 25/02/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.