Op 22 november 1965 trouwt Dylan in het grootste geheim met Sara Lownds (foto Pinterest). Zelfs zijn ouders waren niet op de plechtigheid aanwezig. Op 6 januari 1966 krijgen ze hun eerste zoon: Jesse Byron Dylan.

Sara Lownds werd geboren als Shirley Marlin Noznisky in Wilmington op 25 oktober 1939. Ze was een Amerikaans model die onder meer poseerde voor Harper’s Bazaar en Playboy.

Na de scheiding van haar eerste huwelijk behield Sara de achternaam ‘Lownds’. Bob Dylan adopteerde haar dochter uit het eerste huwelijk. Lownds en Dylan kregen samen vier kinderen. Het huwelijk eindigde in 1977.

Lownds inspireerde direct de nummers “Sad Eyed Lady of the Lowlands” (op het album Blonde on Blonde uit 1966) en “Sara” (op het album Desire uit 1976). “Sara” was een emotionele poging van Dylan om zich te verzoenen met Lownds nadat zij rond 1975 van elkaar vervreemd waren. Hij zong het lied voor haar op 31 juli 1975 in een poging om hun huwelijk te redden wanneer ze onverwacht opdook in de studio in New York. Het album Blood on the Tracks (1975) bevat vrijwel alleen nummers die met hun relatie te maken hebben. Het album is opgenomen vlak nadat zij gescheiden gingen leven. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.