Toy Story was de eerste volledig computergeanimeerde film. De film werd geregisseerd door John Lasseter.,Het verhaal is geproduceerd door Pixar. De film duurt 81 minuten en is daarmee de eerste volledige speelfilm van Pixar. De film was een groot succes, en scoorde een 100% op Rotten Tomatoes. De film bracht wereldwijd $354 miljoen op tegen een budget van $30 miljoen en kreeg nog drie sequels.

Oorspronkelijk wilde Pixar de bekende barbiepoppen gebruiken in de film, maar Mattel was hier tegen.

Toy Story begon als een uitbreiding van Pixars korte filmpje Tin Toy. De hoofdrolspeler uit dat filmpje, een blikken trommelaar genaamd Tinny, zou oorspronkelijk ook de hoofdrol gaan spelen in Toy Story. Hij bleek echter te immobiel voor een grote film, dus werd zijn uiterlijk aangepast naar dat van een ruimtefiguur. Deze ruimtefiguur werd uiteindelijk Buzz Lightyear. Het personage Buzz Lightyear kreeg na het succes van de film zijn eigen animatieserie getiteld Buzz Lightyear of Star Command. Er zijn verschillende computerspellen gebaseerd op de film uitgebracht.

De liedjes in de Vlaamse versie werden ingezongen door de zanger Arno Hintjens en bewerkt door Dan Lacksman. Na deze film bracht Pixar nog verschillende andere computergeanimeerde films uit. De voice-overs in de Engelstalige versie zijn voor rekening van Tom Hanks (Woody) en Tim Allen (Buzz). (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.