“De opdracht van Than” van Peter Ursem is een verzorgd uitgegeven (maar dus ook iets duurder dan gewoonlijk) jeugdboek van uitgeverij Westfriesland. Than is een boerenzoon, maar omdat boerenzonen op zich niet interessant zijn (voor jeugdschrijvers wel te verstaan) heeft hij ook nog allerlei metafysische gaven, zoals het voorspellen van gevaar, maar ook van prettiger dingen. Ook hier is het een strijd tussen Goed en Kwaad (met hoofdletter, zoals in “Star Wars”) en er komt uiteraard ook een zeer gevaarlijke tocht aan te pas, een queeste als het ware. En ook hier wordt als richtleeftijd elf jaar aangegeven, de jeugd die op de drempel staat van de grote queeste naar de volwassenheid.

Referentie
Ronny De Schepper, Fantastiek en geschiedenis, De Rode Vaan nr.47 van 1985

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.