Gelukkig is er naast de drank toch ook nog altijd het voetbal als uitlaatklep voor Rod Stewart. Voor de Mundial van 1978 zingt hij met “Olé Ola” het officiële supporterslied van de Schotse voetbalploeg. Dit nummer is gebaseerd op een Braziliaanse melodie. Dat zou ook al het geval geweest zijn bij “Do you think I’m sexy”. Alleszins kreeg hij van Jorge Ben een proces aan zijn broek gesmeerd omdat hij drie akkoorden had gepikt. Dat conflict werd uiteindelijk bijgelegd door Ben te laten delen in de copyrights van een nummer uit “Foolish behaviour”, zijn volgende elpee (“She won’t dance with me”). “Dom gedrag” mag dan nog een goede zelfkritische omschrijving zijn, toch toont deze elpee muzikaal niet veel vooruitgang met nummers als “Passion” of “Better off dead” (en dat zijn dan nog de beste).

Op 21 november 1978 was hij voor de tweede maal in Vorst-Nationaal, maar het verschil met de vorige keer was dat ik nu met duizenden gelijkgestemden, die dachten dat het nog steeds 1967 was, op post was, de aansteker in aanslag (allé, ik niet letterlijk, want ik rook niet natuurlijk). Wie toen geen in de zaal getrapte bal kon te pakken krijgen, kon het op 11 november 1980 nog eens opnieuw proberen.
Later zal Johan de Belie (die mij vergezelde op dit concert) hierover een verhaal sturen naar Studio Brussel, waarbij Herman Schueremans ons uitnodigt Rod te interviewen. Maar uiteindelijk durven we de confrontatie met ons idool niet aan. Eigenlijk herinner ik mij daar niets van, maar Marc zweert dat het echt gebeurd is.
Tussendoor verschijnt er in 1979 een “Greatest Hits” als jaarlijks kerstcadeau. De beste slows vind je op deze nieuwste verzamelelpee van Rod Stewart, die voor het eerst werk groepeert uit zijn « Amerikaanse » periode. Allemaal Tom Dowd-producties dus, uitgezonderd het onvermijdelijke « Maggie May ». Samen met « Hot legs » en « Do you think I’m sexy » is dit trouwens het enige up-tempo nummer op deze 3 dm2 elpee (bedoeld wordt de plaats die men nodig heeft om met twee op te dansen).

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Foolish behaviour

  1. Even rechtzetten : Rod Stewart was voor de eerste keer in Vorst Nationaal op 11 november 1976. Backing group bestond uit : Carmine APPICE op drums; Phil CHEN – bass; Gary GRAINGER – guitars; Jim CREGAN -guitars; John JARVIS – piano en Billy PEEK – guitars. Deze laatste was voordien jarenlang ook guitarist in de backing group van Chuck Berry.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.