De Noorse wielrenner Dag Selander viert vandaag zijn 65ste verjaardag.

In 1980 werd hij met het amateurteam van Grenland Noors kampioen ploegentijdrit. Zijn ploegmaten waren toen Jan Georg Iversen, Robert Langvik en Rolf-Morgan Hansen. De ploeg werd toen gesponsord door Coop-koffie.
Selander was de enige van de vier die naderhand prof is geworden. Dat was in 1981 met name bij de Duitse Rauler-ploeg. Op 1 april stapte hij echter al over naar het Nederlandse Alarmsystemen (foto Bernard Paris).
De uitslagen bleven echter uit en in 1982 stond Selander op straat. Of hij toen al naar de Verenigde Staten is geëmigreerd is me niet bekend (in 1983 nam hij deel aan de Australische Sun Tour voor het gelegenheidsteam Ramon-Nissan), maar ik moet uit die tijd nog ergens een fotootje liggen hebben, waarin hij een pistewedstrijd wint in de VS in een soort van Raleigh-trui.
Alleszins in 1984 maakte hij deel uit van een reguliere Amerikaanse ploeg (Gianni Motta). Hoe het verder met hem is vergaan, weet ik niet, maar zijn zoon Björn die in 1988 werd geboren en ook als wielrenner actief is, kreeg bij zijn geboorte alleszins al de Amerikaanse nationaliteit.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.