In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom vissen wij er elke dag ééntje weer op…

Michel Dijkstra studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet. Hij geeft cursussen bij het instituut ISVW, uit zijn cursus over oosterse filosofie is dit “Basisboek oosterse filosofie” gegroeid. Het is een introductie tot de oosterse filosofieën, met name de tradities uit India, China en Japan. Zo zien we aan ons voorbij trekken: hindoeïsme, boeddhisme, confucianisme, taoïsme, shintoïsme en zenboeddhisme. Ook al zijn deze filosofieën niet altijd makkelijk voor de leek en westerling zoals ik die ben, toch slaagt de auteur er grotendeels in deze denkbeelden duidelijk te maken. Het boek is heel leesbaar geschreven en vormt dus een goed basisboek zoals in de titel beloofd.

Fons Mariën, 22/12/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.