Saartje Van Camp is een Gentse celliste die voor zichzelf een benefietconcert organiseerde op 18/11/95. Nadien heb ik er nooit meer van gehoord, maar nu ik een en ander opzoek op het internet, merk ik dat ze zowaar bij de Nederlandse rockgroep Spinvis is terecht gekomen. Hoe is ze als cellostudente aan het Leuvense Lemmensinstituut bij Spinvis en de popmuziek beland? wil Het Nieuwsblad van 22 juni 2007 weten. ‘Een leraar in Leuven, Jaap Kruithof, was zo onbaatzuchtig om mij op een bepaald moment te zeggen: Jij moet nu ergens anders heen. Via hem en een cursus in Zwitserland ben ik dan bij een Nederlandse leraar uitgekomen. Op een dag kreeg ik telefoon: Hoi, ik heb een klusje voor je. Ik mocht als celliste een paar liveshows van Spinvis verzorgen en van het een kwam het ander.’
‘Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik als klassiek geschoolde muzikant moest improviseren bij Spinvis’, gaat Saartje lachend verder. ‘Achteraf stond ik helemaal te trillen op mijn benen. Sommige klassieke muzikanten worden zenuwachtig als er geen papiertje voor hun neus ligt, anderen voelen zich net vrijer. Het komt er gewoon op aan je open te stellen voor nieuwe dingen.’

Referentie
Ronny De Schepper, Wees gul voor de cello van Saartje, Het Laatste Nieuws 17 november 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.