In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom vissen wij er elke dag ééntje weer op…

De Atlas van middeleeuws Europa van Angus Konstam bevat een overzicht van de middeleeuwen van de val van het Romeinse rijk tot het begin van de renaissance, in een reeks korte hoofdstukken. De teksten over b.v. de Noormannnen, de kruistochten, de honderdjarige oorlog of de val van Constantinopel zijn zeer bevattelijk en rijk geïllustreerd met talrijke kaarten en prenten die deze geschiedenis aanschouwelijk maken. Een mooi en educatief overzicht, een echte opfrisser voor de geschiedenislessen van vroeger.

Fons Mariën, 08/09/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.