De Duitse sprintbom Maximilian Levy (foto Nicola via Wikipedia) is in Plovdiv Europees kampioen geworden, zowel in de snelheid als in de keirin. Het waren titels die hem blijkbaar nauw aan het hart lagen, want de Duitse bond had besloten omwille van corona geen deelnemers af te vaardigen. Daarop diende Levy een aanvraag in om op eigen kosten te mogen deelnemen en dat werd hem toegestaan met dit prachtige resultaat als gevolg.

In 2004 werd Maximilian Levy (Berlijn26 juni 1987)  wereldkampioen bij de junioren op de 1 km tijdrit en de teamsprint. Een jaar later pakte hij de wereldtitel bij de junioren op de sprint, de 1 km tijdrit en de teamsprint.

Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking won Levy de bronzen medaille op de teamsprint samen met René Enders en Stefan Nimke. In 2009 pakte Levy de wereldtitel op de keirin en in 2010 behaalde hij samen met Robert Förstemann en Stefan Nimke de wereldtitel op de teamsprint. Op 1 december 2011 won de Duitse ploeg, bestaande uit Maximilian Levy, René Enders en Stefan Nimke, de wereldbekerwedstrijd op de teamsprint in het Colombiaanse Cali in een nieuw wereldrecord. Op 6 januari 2012 werd bekendgemaakt dat Grégory Baugé zijn wereldtitels van 2011 moest inleveren omwille van een schorsing. Levy behaalde zo samen met René Enders en Stefan Nimke de wereldtitel op de teamsprint.

Toen hem in een interview werd gevraagd hoe hij op zijn pistesuccessen terugkeek, antwoordde hij verrassend dat hij liever de Tour de France had gewonnen. Met zijn lichaam? En toch… wegrenners die voor of na hun loopbaan of zelfs tijdens (Cameron Wurf) aan triatlon doen, die kennen we allemaal, maar een baanrenner? Wel, Maximilian Levy heeft het gedààn. Het resultaat ken ik helaas niet.

In 2016 werd hij als baanwielrenner geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Door de eigenaardige reglementen van de O.S. moest voor Duitsland ook een baanrenner deelnemen aan de wegwedstrijd. “Uiteraard” was Levy vrijwilliger, maar het spreekt vanzelf dat hij die wedstrijd niet uitreed. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.