De Leuvense politicus Ben Weyts (op de foto samen met Erik Westerlinck) van de N-VA viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Hij is de huidige Vlaams minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport en werd in juli 2019 eveneens Vlaams viceminister-president.

Ben Weyts is licentiaat in de politieke wetenschappen. Hij deed er negen jaar over, maar combineerde dit met werken. Tijdens zijn studententijd in Gent was Weyts een van de heroprichters van de Vlaams Nationale Studentenunie (VNSU).

In 1998 tot 1999 was hij stafmedewerker en in 1999 zelfs korte tijd directeur van het Vormingscentrum Lodewijk Dosfel. Van 1999 tot 2000 was hij medewerker van de Volksunie-fractie in de Kamer van volksvertegenwoordigers en van 2000 tot 2001 partijwoordvoerder. Na het uiteenvallen van de partij was hij van 2001 tot 2004 woordvoerder van de N-VA.

Toen Geert Bourgeois na de Vlaamse verkiezingen van 2004 werd aangeduid als Vlaams minister, werd Weyts van 2004 tot 2005 zijn woordvoerder en adjunct-kabinetschef. 

Begin juli 2019 nam Vlaams minister-president Geert Bourgeois ontslag om in het Europees Parlement te gaan zetelen. Hij werd opgevolgd door viceminister-president Liesbeth Homans. Weyts nam vervolgens deze functie over.

In de regering-Jambon, die op 2 oktober 2019 aantrad, werd hij Vlaams minister van OnderwijsSport en Dierenwelzijn. Hij bleef ook viceminister-president. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.