De voormalige Duitse wielrenster Kristina Vogel, die na een zwaar ongeluk nu verlamd door het leven moet gaan, viert vandaag haar dertigste verjaardag (foto Ralf Roletschek via Wikipedia)

Vogel werd geboren in Leninskoje, een district van Bisjkek, de hoofdstad van het huidige Kirgizië. Toen ze een half jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Duitsland.

Vogel won zowel in 2007 als in 2008 drie wereldtitels bij de junior dames. In 2009 krijgt ze tijdens een trainingsrit nabij haar woonplaats Erfurt een ongeluk, waarbij ze een nekwervel breekt. Hierdoor kon ze vier maanden niet fietsen. Het jaar daarop was ze toch alweer vijfde op de individuele sprint op de wereldkampioenschappen in Kopenhagen.

Tijdens het wereldkampioenschap baanwielrennen van 2012 won zij samen met Miriam Welte, in een nieuw wereldrecord, de titel op de teamsprint. In hetzelfde jaar wonnen Welte en Vogel de teamsprint op de Olympische Zomerspelen in Londen na een diskwalificatie van het duo Gong en Shuang uit China. Vier jaar later won ze wederom goud tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, deze keer op de individuele sprint.

Op 27 juni 2018 raakte ze zeer ernstig gewond na een ongeluk op een training in Cottbus. Op 7 september 2018 maakte ze bekend dat ze hierbij een dwarslaesie heeft opgelopen, waardoor ze gedeeltelijk verlamd is en niet meer kan lopen. (Wikipedia)

Nach ihrem schweren Sportunfall, bekanntlich wurde Kristina Vogel querschnittgelähmt. Die mehrfache Weltmeisterin und Olympiasiegerin im Bahnsprint und Teamsprint, Kristina Vogel, liess sie sich für die Kommunalwahlen der Stadt Erfurt für die CDU als Kanditatin aufstellen. Trotz Verlusten für diese Partei erzielte Kristina Vogel das beste Resultat ihrer Partei und wurde in den Stadtrat gewählt. (Marcel Segessemann op de Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.