Het is vandaag al dertig jaar geleden dat de komische film “Home alone” in première ging. Sedertdien is het de jonge hoofdrolspeler Macaulay Culkin helaas niet voor de wind gegaan en is hij dan ook vaak de pispaal voor verzuurde critici. Ik geef toe dat ik me daar ook wel eens aan bezondigd heb, maar dat neemt niet weg dat ik bijna elk jaar rond kerstmis toch nog eens naar de onweerstaanbare grappen van The Water Bandits (zie foto) kijk!

Home Alone is een Amerikaanse komische film uit 1990 van Chris Columbus. Het is geschreven en geproduceerd door John Hughes, die al meerdere successen had geboekt met jeugdfilms. De muziek werd gemaakt door John Williams die er een Oscarnominatie voor kreeg.

Het grootste gedeelte van de film werd opgenomen in de voorsteden van Chicago, zoals Winnetka en Wilmette in Illinois. Een scène in een kerk werd opgenomen in Oak Park.

Home Alone is nog steeds een populaire kerstfilm. Dat blijkt uit het feit dat de film nog elk jaar met Kerstmis op de televisie komt. Bij ons in Vlaanderen werd hij zelfs tot beste kerstfilm verkozen in 2008.

  • Tagline – A Family Comedy without the Family.
  • Tagline – Yesterday he was just a kid, tonight he’s a home security system.

Wereldwijd bracht de film 477 miljoen dollar op. (Wikipedia)

Het Home Alone huis in Winnetka Illinois. Waar de opnames werden gedaan van Home Alone 1 en 2 (foto anarchosyn via Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.