Rémi Cavagna (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de prijs van de superstrijdlust gekregen in de Vuelta. En terecht!

In 2015 werd Cavagna (Clermont-Ferrand10 augustus 1995) nationaal kampioen tijdrijden bij de beloften door op het 25,3 kilometer lange parcours in en rond Les Pieux meer dan een halve minuut sneller te zijn dan Marc Fournier en Nans Peters, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

In 2016 won Cavagna de laatste etappe van de Ronde van Alentejo, terwijl zijn ploegmaat Enric Mas – die de tweede etappe had gewonnen – het eindklassement op zijn naam schreef. In het Circuit des Ardennes wist Cavagna de eerste etappe te winnen door op tien kilometer voor de finish aan te vallen en een sprintend peloton drie seconden voor te blijven.

In mei nam Cavagna deel aan de Ronde van Berlijn, een Duitse beloftenkoers. Hier werd hij met zijn ploeg nipt verslagen in de openingsploegentijdrit; BMC Development Team legde het 6,3 kilometer lange parcours één seconden sneller af. Het eerste deel van de derde etappe – die was opgesplitst in deel A en deel B – won Cavagna met een voorspring van elf seconden op Nathan Van Hooydonck, waarna de Fransman de leiderstrui overnam van zijn ploeggenoot Maximilian Schachmann. De top twee van het klassement veranderde in het tweede deel van de derde etappe en de vierde etappe niet, waardoor Klein Constantia een één-tweetje in het eindklassement deed. Vier dagen na zijn eindwinst in Berlijn nam Cavagna deel aan de Paris-Arras Tour. Hier won hij de derde etappe en werd hij met een achterstand van acht seconden op Aidis Kruopis tweede in het eindklassement. Eind juni won Cavagna de chaotische sprint in de derde etappe van de Koers van de Olympische Solidariteit nadat een deel van het peloton de verkeerde kant op was gestuurd. Ruim twee weken na afloop van de Poolse koers werd bekend dat Cavagna net als zijn ploeggenoten Maximilian Schachmann en Enric Mas een contract had getekend bij Etixx-Quick Step. In augustus werd Cavagna nationaal kampioen tijdrijden voor beloften door het 28,2 kilometer lange parcours in en rond Civaux 49 seconden sneller aflegde dan Corentin Ermenault. Een maand later werd hij, achter Lennard Kämna en Filippo Ganna, derde op het Europese kampioenschap, waarna hij samen met Ermenault zevende werd in de Duo Normand. Op het wereldkampioenschap reed Cavagna de dertiende tijd in de tijdrit en eindigde hij op plek 78 in de wegwedstrijd.

Zijn debuut voor Quick-Step Floors maakte Cavagna in de Ronde van San Juan, waar hij vierde werd in de individuele tijdrit. Na de vierde etappe van de Ronde van België, waarin hij vierde werd, nam hij de leiderstrui over van Wout van Aert. In de laatste etappe maakte Jens Keukeleire, door middel van bonificatieseconden, de één seconde achterstand die hij had goed, waardoor de Belg de eindoverwinning pakte en Cavagna tweede werd. Later in het seizoen werd Cavagna onder meer zesde in Binche-Chimay-Binche en elfde in het eindklassement van de eerste Ronde van Guangxi. Het seizoen 2018 begon voor Cavagna in Argentinië, waar hij deelnam aan de Ronde van San Juan. Na zeven etappes eindigde hij daar op de tiende plaats in het algemeen klassement. Zijn eerste profzege behaalde hij in maart van dat jaar, toen hij de beste was in Dwars door West-Vlaanderen. Zijn ploeggenoot Florian Sénéchal werd drie seconden later tweede. In 2019 won hij de 3e etappe in de Ronde van Californië en de 19e etappe in de Ronde van Spanje.

In het begin van 2020 heeft hij de Faun-Ardèche Classic (1.Pro) gewonnen. De Fransman van Deceuninck-Quick Step zat mee in de ontsnapping van de dag, liet zijn medevluchters één voor één ter plaatse en hield uiteindelijk bijna drie minuten over op de eerste achtervolgers. Na de corona-lockdown heeft hij zich in Frankrijk tot nationaal kampioen tijdrijden gekroond. De 25-jarige Cavagna was in Bretagne de snelste op een parcours van ruim 43 kilometer. De renner van Deceuninck-Quick Step deed 6 seconden beter dan Benjamin Thomas (FDJ). Het brons was voor Thomas’ ploegmakker Bruno Armirail. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.