Nadat Pascal Ackermann (foto Nicola via Wikimedia) reeds werd gepromoveerd tot ritwinnaar nadat Sam Bennett zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje moest afstaan na een ongeoorloofd manoeuvre (twee kopstoten tegenover de Letse sprinter van de tweede lijn Emils Liepins) in de slotkilometer, heeft hij nu wel degelijk op eigen kracht de laatste rit in Madrid gewonnen vóór diezelfde Bennett. (Sporza)

In 2011 werd Ackermann samen met Benjamin König en Max Niederlag juniorenwereldkampioen ploegenachtervolging. In datzelfde jaar werden zij in dezelfde discipline tweede op het Europees kampioenschap.

In 2016 sprintte Ackermann, achter Kristoffer Halvorsen, naar de tweede plaats op het wereldkampioenschap voor beloften. Jakub Mareczko werd derde. Eerder dat jaar was Ackermann al nationaal beloftenkampioen geworden.

In 2018 won Ackermann etappes in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné. Ook werd hij nationaal kampioen van Duitsland. Verder won hij nog de RideLondon Classic, de1e en 2e etappe van de Ronde van Polen, de Brussels Cycling Classic en de Grote Prijs van Fourmies.

In 2019 won Ackermann het puntenklassement in de ronde van Italië. Net als het puntenklassement in de ronde van Guangxi en in de ronde van Algarve. Verder won hij nog de Clásica de Almería, de Bredene Koksijde Classic, Eschborn-Frankfurt, de 2e en 5e etappe van de Ronde van Italië, de 1e etappe van de Ronde van Slovenië, de1e en 3e etappe van de Ronde van Polen, de 1e etappe van de Ronde van Duitsland, nogmaals de GP Fourmies, de Gooikse Pijl en de 3e en 6e etappe van de Ronde van Guangxi. (Wikipedia)

2020 begon met een overwinning in de Clasica de Almeria, gevolgd door de openingsrit in de UAE Tour. De Duitse sprinter van Bora-hansgrohe haalde het na 148 km van Palm Jumeirah naar Dubai Silicon Oasis voor de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal) en de Fransman Rudy Barbier (Israel Start Up Nation).

Na de corona-lockdown heeft hij zowel de openingsrit als de tweede rit gewonnen in de Tirreno-Adriatico. (wielerflits.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.