Guillaume Martin (foto Erik Westerlinck) heeft filosofie gestudeerd en is ook schrijver. Zijn stuk “Platon vs.Platoche” heeft het in 2019 tot het prestigieuze festival van Avignon gebracht. In 2020 bracht hij het boek “Socrates op de fiets” uit. Getuigen beweren dat het zware kost is. Nu ja, Martin is dan ook zware kost gewoon: zo werd hij in de Vuelta 2020 winnaar van het bergklassement, nadat hij in niet minder dan zeven bergritten in de aanval was getrokken.

In 2015 won Martin (Parijs, 9 juni 1993) Luik-Bastenaken-Luik voor beloften door Silvio Herklotz en Tao Geoghegan Hart op de streep te kloppen. Later dat jaar won hij de vijfde etappe in de Ronde van de Toekomst, met aankomst op La Rosière. Hier wist hij Gregor Mühlberger en de latere eindwinnaar Marc Soler voor te blijven. Daarnaast werd hij tweede in het bergklassement, slechts twee punten achter Matvej Mamykin.
In 2017 won hij de 4e etappe van de Ronde van de Limousin, de 1e etappe en het eindklassement van de Ronde van Gévaudan Languedoc-Roussillon en de 2e etappe en het eindklassement van de Ronde van Toscane. Ook in 2018 won hij zowel de 3e etappe als het eindklassement van de Ronde van de Sarthe. (Wikipedia)

Over zijn toneelwerk schrijft Catherine Robert in “Terrasse” van 23 juni 2019: “Marie Guyonnet met en scène le texte de Guillaume Martin qui vulgarise la philosophie avec humour en imaginant un Platon d’aujourd’hui, tiraillé entre la vie active et la vie contemplative

Platon est au cinéma. Il voudrait s’arracher à l’écran et rejoindre le ciel des idées, mais, en même temps, il se rêve en athlète héroïque, artiste de génie ou grand homme politique… Comme Platon est Platon (autrement dit tout sauf un âne !), il n’est pas limité dans ses choix d’orientation, mais c’est peut-être là qu’est la vraie liberté, dans l’indécision du choix… Pour l’aider, Diogène, Socrate, Aristote et Zarathoustra arrivent en renforts pour l’éclairer sur la meilleure manière de réussir sa vie… Guillaume Martin a écrit une comédie pétillante que Marie Guyonnet met en scène pour « décloisonner savoir et divertissement (…) et aller au-devant de tous les publics ». Une scénographie simple, un plateau nu et des comédiens joyeux pour découvrir des philosophes qui chantent du Michel Fugain et dissertent sur le foot !”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.