In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom vissen wij er elke dag ééntje weer op…

Door de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek verloor Mohamed El Bachiri (Molenbekenaar van Marokkaanse afkomst) zijn echtgenote Loubna. Hij bleef achter met zijn drie zoontjes. In dit boekje, dat opgetekend werd door schrijver David Van Reybrouck, vertelt hij zijn verhaal in het kort: zijn familiegeschiedenis, de kennismaking met Loubna, hun huwelijk, maar vooral zijn verdriet om het verlies van haar.

Ook tracht hij antwoorden te geven op vragen die zich stelden. Zo geeft hij een boodschap van liefde mee in de strijd tegen de haat van het terrorisme.  Dit boekje past geheel in de rouw en de verwerking van het verlies. Zijn boodschap is verder ontzettend naïef en niet uitgewerkt in dit boekje dat men op een uur tijd kan uitlezen.

Fons Mariën 21/05/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.