Bij de heropening van de Gentse opera vroeg het stadsbestuur aan de leden van de Rotary Club of ze geen manifestatie op het getouw konden zetten om bij te dragen tot de feestelijkheden. Dat werd de Harpontmoeting, die op woensdag 8 november 1995 aan haar derde editie toe was.

Op woensdag 8 november gaven de harpliefhebbers elkaar dus opnieuw rendez-vous om 20 uur in de Aula van de universiteit aan de Voldersstraat. De samenstelling van het programma werd opnieuw overgelaten aan harpbouwer en -speler Jacques Van De Velde (foto). Hij liet zich vooral inspireren door het woord « ontmoeting », zodat diverse harpen uit verschillende muziekgenres met elkaar in contact worden gebracht.
Zelf neemt hij het Latijns–Amerikaanse gedeelte voor zijn rekening, enerzijds samen met zanger Dirk Van Esbroeck, anderzijds met zijn vaste partner Arielle Valibouse (foto) en hun beider leerlinge Martine Rouquart.
En dan is er nog buitenbeentje Marc Hebbelinck, die de Keltische harp komt voorstellen. Hij doet dat aan de hand van middeleeuwse muziek. Maar ook hedendaagse muziek komt aan bod, want Arielle Valibouse en Martine Rouquart zullen samen ook een fragment vertolken uit de soundtrack van de film « La double vie de Véronique ».
Kaarten voor deze unieke ontmoeting kostten 600 frank (inclusief een receptie met de artiesten) en konden worden besteld op het nummer 09/253.96.83 of 09/230.67.38.

Referentie
DSRG, Harpen vinden elkaar, Het Laatste Nieuws 3 november 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.