Volgens Marcel Vanthilt is het al veel langer geleden, maar toch is het vandaag al vijf jaar geleden dat de Vlaamse actrice Dora van der Groen is overleden (foto uit de film “Het Dwaallicht”, genomen door Charlotte Opsomer via Wikipedia).

De lemmaschrijver van dienst bij Wikipedia is uiterst karig met informatie: “Van der Groen begon als actrice bij de Antwerpse Koninklijke Nederlandse Schouwburg en later speelde ze bij de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Vanaf 1978 was ze artistiek leider van de toneelafdeling van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen, tot deze afdeling samengevoegd werd met de Studio Herman Teirlinck. Dora van der Groen was eerder getrouwd met de acteur Tone Brulin en later met Wies Andersen.” Daarmee ongeveer moeten we het doen. Te gelegener tijd zal ik daar wel een paar persoonlijke bijdragen aan toevoegen, maar voorlopig zal dit moeten volstaan… (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.