Lorena Wiebes (foto Hoebele via Wikipedia) heeft de openingsetappe in de Madrid Challenge gewonnen. De Nederlandse sprintte naar de overwinning voor de Italiaanse Elisa Balsamo en de Duitse Lisa Brennauer in een etappe waarin de rensters even de verkeerde weg werden opgestuurd. (Sporza)

In 2016 werd Lorena Wiebes (Mijdrecht17 maart 1999) Nederlands kampioene op de weg bij de junioren. In 2017 werd ze Europees kampioene op de weg, eveneens bij de junioren. Ze won in dat jaar ook de juniorenwedstrijden van de Trofeo Alfredo Binda en de Healthy Ageing Tour. Ook behaalde ze ereplaatsen in o.a. Gent-Wevelgem. Vanaf 2018 rijdt ze voor Parkhotel Valkenburg. In haar eerste profjaar won ze de 7-Dorpenomloop Aalburg, de Omloop van de IJsseldelta en de Parel van de Veluwe. Tijdens het Europees kampioenschap in Glasgow werd ze uitgespeeld als kopvrouw, maar toen de laatste vluchters met o.a. Anna van der Breggen waren teruggepakt, zat Wiebes in de finale te ver achter haar lead-out Marianne Vos, die uiteindelijk zelf naar de tweede plaats sprintte. 

Wiebes kende haar definitieve doorbraak in 2019, met winst op het Nederlands kampioenschap in Ede en op de Europese Spelen in Minsk. Op het hoogste niveau won ze de RideLondon Classic (na declassering van Kirsten Wild), drie etappes en alle klassementen in de Ronde van Chongming, een etappe in de Ladies Tour of Norway en twee etappes en het punten- en jongerenklassement in de Boels Ladies Tour. Mede door diverse ereplaatsen in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem, behaalde ze genoeg punten om als tweede te eindigen in het individueel klassement van de World Tour en tevens de blauwe jongerentrui te winnen. Met in totaal 15 overwinningen stond ze na het seizoen bovendien op nummer één van de UCI-wereldranglijst. [Wikipedia]

In de Omloop van het Hageland had ze haar eerste zege van het seizoen 2020 te pakken. Als snelste sprintster van het pak klopte ze Marta Bastianelli en Emma Cecilie Norsgaard. Daarna heeft ze Brugge-De Panne gewonnen. Onze landgenote Jolien D’hoore (Boels-Dolmans) hield de Nederlandse nipt af, maar week af van haar lijn. De jury declasseerde D’hoore nadien. Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) werd op die manier nog derde. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.