Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat de Amerikaanse gitarist Link Wray is gestorven.

Link Wray was driekwart indiaan en een van de weinige native Americans die het maakten in de rock. Hij maakte school met een agressieve, voor die tijd (jaren vijftig) zelfs gewelddadige gitaarstijl. Wray is best known for Rumble (with the Raymen), which placed in the American Top 20 in 1957. Although it was “only” an instrumental, it was banned on some radio stations for its raw sound. Another single, Rawhide (1959), made the Top 30, and he had another hit with Jack the Ripper (1963). Daarna verdween hij wat uit de belangstelling tot hij in de jaren negentig op tal van soundtracks was te horen (Pink Flamingos, Independence Day, Pulp Fiction…), waardoor hij een cultfiguur werd als vader van de Grunge-stijl. Zijn lichaam rust in Kopenhagen, meer bepaald op het Christian’s Church Cemetary.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Link Wray (1929-2005)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.