Vandaag wordt alweer één van de godinnen uit mijn puberale dromen tachtig jaar, deze keer is het de Duitse Elke Sommer.

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet meer waar mijn fascinatie vandaan kwam. Ik herinner me enkel “A shot in the dark”, een film uit 1964 die tot de Inspector Clouseau-serie behoorde en waaruit ook bijgevoegde foto komt, dacht ik.
In 1960 was Elke, die eigenlijk was geboren als “Baronesse von Schletz”, reeds te bewonderen geweest in “Saffo – Venere di Lesbo”, ongetwijfeld een zeer interessante film, maar die zou ik destijds (ik was toen amper acht jaar) zeker nooit mogen zien hebben (en ondertussen heb ik hem helaas nog altijd niet gezien).
In 1962 zat ze eveneens in “Café Oriental”, een film die ik pas zo’n vijftien jaar geleden heb gezien, dus ook hier kan de oorsprong van mijn adoratie niet te vinden zijn.
Andere soft sex-producties zoals “Percy” (1971) of “Carry on behind” (1975) kwamen dan alweer veel te laat (en bovendien heb ik ze ook niet gezien). En dat geldt ook voor “Zeppelin” uit 1971 en “The prisoner of Zenda” uit 1979, al heb ik die wél gezien. Kortom, het blijft werkelijk een raadsel…
Ik denk gewoon dat ik eens een “onthullende” fotoreportage van haar moet hebben gezien in “De Lach” of één van die andere brave seksboekjes uit die tijd…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.