Het is al 25 jaar geleden dat de Britse acteur Paul Eddington is gestorven aan huidkanker.

Hij is bij ons vooral bekend door zijn onderkoeld-humoristische spel als Jerry Leadbetter in de komedieserie The Good Life, die in de jaren ’70 jarenlang op de BBC, maar ook bij ons te zien was. In die reeks speelden Richard Briers en Felicity Kendall een gehuwd stel uit de betere voorstedelijke wijken dat een ecologische manier van leven nastreeft. Zij leefden naast een stel hyperernstige would be-aristocraten, de Leadbetters, gestalte gegeven door Paul Eddington en Penelope Keith. Op de foto staan ze in die volgorde van links naar rechts. Het is wel belangrijk te weten dat de twee mannelijke personages ooit nog collega’s waren geweest op het bedrijf, waar Jerry Leadbetter (Eddington dus) nog altijd werkte.
Daarna werd Paul Eddington zo mogelijk nog populairder als minister James Hacker in de politieke satire Yes, Minister en het vervolg Yes, Prime Minister. Hij werd daarvoor vier keer genomineerd voor een BAFTA, maar de prijs ging alle vier keer naar Nigel Hawthorne, zijn tegenspeler in de serie.
In 1995 kreeg Eddington te horen dat hij huidkanker had, waaraan hij later dat jaar overleed. Een paar weken voor zijn dood gaf hij een openhartig interview voor de televisie. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.