Al maanden voor het verschijnen van zijn boek “Waarover men niet spreekt” veroorzaakte dit al grote ophef in Vlaanderen en Nederland. Nooit eerder riepen gelouterde en bezonken gedachten zoveel weerstand op, nog voor ze publiek uitgesproken waren. Nu de stofwolken optrekken staan ze eindelijk gedrukt. Wim van Rooy (1947) trekt ten aanval tegen heel Vlaanderen in deze klassieke polemiek en intellectuele autobiografie.

Zwijgen

Op 3 november 2015 vond de boekpresentatie plaats in het Antwerpse Elzenveld. Sprekers waren Benno Barnard, Paul Cliteur, Mia Doornaert, Wim van Rooy en de uitgever, De Blauwe Tijger.
Nog voor de officiële voorstelling hebben Afshin Ellian, Etienne Vermeersch, Thierry Baudet en vele anderen lovende woorden over dit dikke boek gesproken.
Wim van Rooy publiceerde eerder waarschuwende boeken tegen massa-immigratie, de Islam en de EU. Zijn boeken bereikten een groot publiek in Nederland en Vlaanderen. Hij heeft ook lezingen gegeven naar aanleiding van de verschijning van dit boek.
Voor de Blauwe Tijger was er geen twijfel om dit boek uit te geven (646 bladzijden 16×24 cm, hardcover, gebonden met leeslint, prijs: 27,50 euro; gratis verzenden binnen Nederland en België). De zomer van 2015 was het begin van een nieuwe serie actueel-politieke boeken. Zonder zelf direct positie te kiezen willen ze de lezer een serie boeken voorleggen over politiek urgente thema’s in onze tijd. Het Manifest aan het volk van Nederland was het begin. Van Rooy’s boek is het tweede deel. Daarna werkte men aan de vertaling van Julian Assange’s boek over de belangrijkste thema’s van Wikileaks en daar hopen ze nog een aantal boeken met geopolitieke en politiek-filosofische onderwerpen aan toe te kunnen voegen. Al deze titels verschillen hemelsbreed met elkaar, maar ze delen ook een cruciaal element: ze staan half of geheel buiten het maatschappelijk-politieke discours dat in onze media en politiek gevoerd wordt. Uitgeverij de Blauwe Tijger hanteert de verbreding van het maatschappelijke debat als een van haar basisdoelstellingen.

Een gedachte over “Vijf jaar geleden: “Waarover men niet spreekt” (Wim Van Rooy)

  1. Het gebruik van zoveel moeilijke woorden, waar hij had kunnen volstaan met een een makkelijker woord. alsmede het veelvuldige gebruik van Franse en Engelse zinnen, maken Wim van Rooy een echte elitair. Zeer ontoegankelijk boek voor de wat lager opgeleiden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.