De Britse wielrenner Hugh Carthy (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) schaart zich met zijn overwinning op de verschrikkelijke Angliru in de Vuelta in een exclusief rijtje met onder anderen José Maria Jiménez, Gilberto Simoni, Roberto Heras en Alberto Contador. Verrassend, maar met panache. (Sporza)

In 2015 werd Hugh John Carthy (Fulwood9 juli 1994), na twee seizoenen bij Rapha Condor JLT te hebben gereden, prof bij Caja Rural-Seguros RGA (zie bovenstaande foto). Dat seizoen maakte hij in de Ronde van het Baskenland zijn debuut in een World Tour-wedstrijd. In het bergklassement eindigde hij op de negende plek. Later dat jaar won hij het jongerenklassement van de Ronde van Gévaudan Languedoc-Roussillon.

In 2016 nam Carthy deel aan de Ronde van Catalonië, waar hij, mede door een tiende en elfde plaats in respectievelijk de derde en vierde etappe, op de negende plaats in het algemeen klassement eindigde. Het jongerenklassement won hij met 44 seconden voorsprong op Davide Formolo. Op de laatste dag van april won hij de eerste etappe van de Ronde van Asturië, waardoor hij de eerste leiderstrui in ontvangst mocht nemen. Zijn leidende positie in het algemeen klassement wist hij in de overige twee etappes met succes te verdedigen, waardoor hij zowel het eind- als het jongerenklassement op zijn naam schreef. Carthy’s laatste wedstrijd van het seizoen was de Ronde van Spanje, waarin plek 39 in de negende etappe zijn beste resultaat was.

Sinds 2017 rijdt Carthy voor Cannondale Drapac. Namens die ploeg werd hij onder meer twintigste in het eindklassement van de Ronde van Catalonië, veertiende in dat van de Ronde van de Alpen en vijftiende in dat van de Ronde van Guangxi. In 2018 won hij het bergklassement in de Colorado Classic en in 2019 de 9e etappe en het bergklassement van de Ronde van Zwitserland. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.