In Antwerpen werd op 19 augustus 1982 door de Groene Fietsers de GVA-prijs toegekend aan Bart van der Moeren van de VU. GVA staat voor «grootste viezigaard van Antwerpen» en dit slaat niet op van der Moerens privé-leven maar wel op het feit dat zijn gezicht t.g.v. de gemeenteraadsverkiezingen het Antwerpse stadsbeeld het meest ontsierde. Daarom zouden wij voor Gent de GVG-prijs willen toekennen aan Yannick De Clercq, zoon van Willy en dus uiteraard PVV. Vooral na deze anekdote. Iemand verklaarde aan den toog dat hij Yannick De Clercq nog nooit zo graag had gezien als vorige zondag. Aangezien de spreker een KP-militant was, vergde dit toch enige uitleg…

“Wel, ’t is vrij simpel. ’t Was zondag zo nog eens echt ne schonen dag, niewaar? Dus ik dacht, ‘k trek er nog eens op uit met de velo. Door een wegvergissing moest ik echter zo’n dertig kilometer meer afleggen dan ‘k had gepland, ge kunt dus wel denken dat mijn tong op mijne guidon hing en da’k blij was dat Gent terug in ’t zicht kwam. En wat is’t eerste teken waaraan da ge kunt zien da ge in de omgeving van Gent terecht gekomen zijt? Just, ’t portret van de Yannick. Daarom dus da’k ‘em zondag zu geiren gezien heb. Maar ’t zal wel de leste kier zijn, vrees ik, want met heel zijn campagne is hij d’r toch maar in geslaagd schepene te worden, zeker! Dat moet dan wat ze het J.R.-effect noemen zijn, peins ‘k.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.