Tao Geoghegan Hart (foto Cs-wolves via Wikipedia) is de eindwinnaar van de Giro geworden. Hij was in de slottijdrit sneller dan zijn rivaal Jai Hindley. Een dag eerder was hij in de bergrit naar Sestrière al iets sneller geweest dan Hindley, die met slechts enkele honderdsten de roze trui greep, maar in de tijdrit zoals verwacht geen enkele kans maakte. Het was al de tweede overwinning in deze Giro van de Londenaar met de vreemde (Schotse) naam. Tao Geoghegan Hart begon aan deze Giro als hulpje voor Geraint Thomas. Een ploeg die haar leider verliest in de eerste week van een grote ronde is vaak een vogel voor de kat. Niet Ineos, dat zeven ritzeges verzamelde, de koers domineerde en roze pakte. Een onverwachte jonge winnaar dus en de vraag die zich opdringt is dan ook: had “onze” Remco Evenepoel deze Giro ook kunnen winnen, indien hij niet gevallen was in de Ronde van Lombardije? De vraag stellen is ze beantwoorden… (Sporza)

Tao Geoghegan Hart (Londen30 maart 1995) won in 2013 de 2e etappe en het eindklassement van de Ronde van Istrië, de 1e etappe en het eind-, punten- en bergklassement Ronde van Lunigiana. In 2015 won hij het jongerenklassement van de USA Pro Challenge. In 2016 won hij de Trofeo Piva en de 5e etappe van de Tour des Pays de Savoie. In 2017 won hij het eindklassement van de Hammer Sportzone Limburg en in 2019 de 1e en 4e etappe Ronde van de Alpen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.